Fraude, Corruptie & Witwassen

Workshop fraude, corruptie en witwassen

Fraude, corruptie en witwassen leveren bedrijven en organisaties enorme schade op en dat loopt in de miljarden. Van financiële instellingen en andere poortwachters wordt daarom steeds meer verwacht als het gaat om het beheersen van de interne- en externe risico’s op gebied van financieel economische criminaliteit. Wil je meer weten over de verbanden tussen fraude, corruptie en witwassen. Of hoe deze je van binnen en van buiten schade kunnen toebrengen? Ben je nieuwsgierig naar hoe je signalen kunt herkennen en wil je iets leren over de financieel forensische onderzoekpraktijk? In deze workshop praten we je bij over de aard van de problemen, het doen van onderzoek en het beheersen van de risico’s.

Doelgroep
Deze workshop is bedoeld voor medewerkers en professionals die werkzaam zijn binnen banken, de advocatuur, accountantsorganisatie, notarissen, etc. en die meer wil weten over de aard van financieel economische criminaliteit en de samenhang tussen de verschillende criminaliteitsvormen als fraude, corruptie en witwassen.

Doel
Kennis vergroten op dit gebied, inspireren en je bewust maken van de aard van de problematiek. Maar ook hoe je de verschijnselen van fraude, corruptie en witwassen effectief kunt signaleren. De deelnemers doen meteen (interactief) ervaring op met het op systematische wijze schatten van de risico’s, de scenario’s en hoe je de feiten zou kunnen onderzoeken.

Programma
Deze workshop wordt verzorgt door experts met jarenlange ervaring in de praktijk van opsporing, toezicht en handhaving. Het omvat onder andere de volgende onderwerpen;

  • Voorbeelden van financiële misdrijven en integriteitsschendingen in de bedrijfseconomische context;
  • Samenhang tussen fraude, corruptie en witwassen;
  • Fraude en continuïteit; categorische motieven voor economische misdrijven;
  • Het nut van financieel forensisch onderzoek.

Interactieve casus
We sluiten de workshop af met een interactieve casus om samen te ervaren hoe je risicogestuurd onderzoek kunt doen. In het proces verwerf je steeds meer informatie om je een goed beeld kunnen vormen over de problematiek.

OPZET VAN DE WORKSHOP
Duur:
2 tot 3 uur (ochtend, middag of avond)
Voorbereiding:
Er is geen voorbereiding nodig.
Maximale deelname:
25 tot 30 personen
Locatie:
In overleg

Prijs:

Op aanvraag

Meer weten over deze workshop? Neem voor meer informatie contact op!

informatie aanvragen