Cryptofraude

Workshop cryptofraude

Sinds in 2009 de eerste transactie met Bitcoin is gedaan, hebben ontwikkelingen op gebied van cryptocurrencies bepaald niet stilgestaan. De technologie zorgt op dit moment voor een wereldwijde revolutie op het gebied van betaalsystemen, vermogensbeheer en transacties. Crypto en digitale betaaldiensten zijn dan ook niet meer weg te denken uit onze samenleving en vormen een disruptieve kracht die we sinds de opkomst van het internet niet meer hebben gezien. Toch kent deze ontwikkeling ook een duistere zijde. We worden (te) vaak nog opgeschrikt door grootschalige fraudepraktijken, cryptoscams en risico’s op het gebied van witwassen. In deze workshop over cryptofraude nemen we je daarom mee in de wereld van de cryptocurrencies en vertellen we je alles over wat crypto is, de potentie ervan, maar ook wat de gevaren en de risico’s zijn.

Doelgroep
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over cryptocurrencies, de blockchain en frauderisico’s. Ook vertellen we wat kansen zijn om misdaad juist tegen te gaan met cryptotechnologie. De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden binnen financiële instellingen, de advocatuur en accountantsorganisaties- en kantoren.

Doel
De workshop helpt je in de eerste plaats om beter te laten begrijpen wat cryptocurrencies zijn en hoe crypto werkt. Daarbij maken we je bewust van verschillende risico’s en om je bewust te maken van frauderisico’s, oplichting en witwaspraktijken. De workshop is interactief en we maken gebruik van actuele casuïstiek.

Programma
De workshop Cryptofraude wordt verzorgt door onze experts met uitvoerige kennis van het cryptolandschap en frauderisico’s. Het omvat onder andere de volgende onderwerpen;

  • Bitcoin en populaire altcoins (wat zijn ze en wat is het doel?);
  • Verschillende soorten cryptocurrencies (usecases);
  • De blockchain – wat is het en hoe werkt het;
  • Misverstanden over de aard van crypto;
  • Regulering en het verband met de Wwft;
  • Fraude- en witwasrisico’s en oplichtingspraktijken;
  • On chain analysetools;
  • Interactieve werksessie: crypto’s kopen, het doen van transacties, ‘swappen’ en de werking van een ‘hard wallet’ (incl. risicomanagement).
OPZET VAN DE WORKSHOP
Duur:
3,5 uur (ochtend of middag)
Voorbereiding:
Geen voorbereiding nodig. Alle informatie word je op de dag zelf uitgereikt.
PE-punten:
3 PE punten
Vooropleiding:
Er zijn geen vooropleidingseisen
Maximale deelname:
15 personen
Locatie:
Omgeving Utrecht
Datum:
Nog niet bekend

Prijs:

€ 495,- excl. BTW. Deze prijs is inclusief cursusruimte, gebruik materialen, koffie of thee.

Op aanvraag is ook maatwerk mogelijk voor bijvoorbeeld in-company trainingen of een conferentie. 
Staat jouw voorkeursdatum er niet bij? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

inschrijven of informatie aanvragen