Academie

Op deze pagina vind je een overzicht van onze trainingen & workshops. Naast ons reguliere aanbod is altijd maatwerk mogelijk. Bijvoorbeeld voor in-company trainingen. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Wwft

Wwft in de praktijk

De Wwft stelt in artikel 35 verplicht dat instellingen ervoor zorgdragen dat werknemers bekend zijn met de regels in de Wet en dat zij periodiek opleidingen genieten om aan de eisen te blijven voldoen. In deze praktijktraining komen de regels omtrent cliëntacceptatie en het herkennen van ongebruikelijke transacties uitvoerig aan bod. Maar wat deze training echt bijzonder maakt is dat we deze onderdelen over het voetlicht brengen met interessante casuïstiek en scenario’s uit de praktijk en die zijn gebaseerd op ervaringen van onze experts (die  ook de training verzorgen). Onze training ‘Wwft in de praktijk’ is daarom geen droge kost in een standaard ritueel, maar een leuke en interessante bron van inspiratie waarmee je meteen voldoet aan de eisen. 

Cryptofraude

Cryptofraude

Sinds in 2009 de eerste transactie met Bitcoin is gedaan, hebben ontwikkelingen op gebied van cryptocurrencies bepaald niet stilgestaan. De technologie zorgt op dit moment voor een wereldwijde revolutie op het gebied van betaalsystemen, vermogensbeheer en transacties. Crypto en digitale betaaldiensten zijn dan ook niet meer weg te denken uit onze samenleving en vormen een disruptieve kracht die we sinds de opkomst van het internet niet meer hebben gezien. Toch kent deze ontwikkeling ook een duistere zijde… In deze workshop nemen we je daarom mee in de wereld van de cryptocurrencies en vertellen we je alles over wat crypto is, de potentie ervan, maar ook wat de gevaren en de risico’s zijn.

Fraude, corruptie en witwassen

Fraude, corruptie en witwassen

Fraude, corruptie en witwassen leveren bedrijven en organisaties enorme schade op en dat loopt in de miljarden. Van financiële instellingen en andere poortwachters wordt daarom steeds meer verwacht als het gaat om het beheersen van de interne- en externe risico’s op gebied van financieel economische criminaliteit. Wil je meer weten over de verbanden tussen fraude, corruptie en witwassen? Of hoe deze problemen je van binnen en van buiten schade kunnen toebrengen? Ben je nieuwsgierig naar hoe je signalen kunt herkennen en wil je iets leren over de financieel forensische onderzoekpraktijk? In deze workshop praten we je bij over de aard van de problemen, het doen van onderzoek en het beheersen van de risico’s.